10 stvari koje vaši klijenti žele da znate o njima

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN
10-stvari-koje-vasi-klijenti-zele-da-znate-o-njima

Koliko dobro poznajete svoje klijente? Teško pitanje. Jedan od načina da nadjete odgovor na ovo pitanje jeste da pogledate studiju iz socijalne psihologije na ovu temu.

1. Klijenti više vrednuju kvalitetan servis nego brz servis

Skorašnja studija je pokazala da klijenti koji dobijaju uslugu koja je kvalitetna, nego brza, imaju tendenciju da zapamte pozitivan utisak koji su stekli o vama, i preporuče vašu uslugu klijentu.

“15 minuta u raju je bolje nego 5 minuta u paklu”

2.Klijenti vole personalizaciju, i spremni su za to i više da plate

Moguće je da uvećate interesovanje klijenata za 23% (bez promene kvaliteta servisa) samo na osnovu toga što vašu komunikaciju sa klijentom personalizujete.

3. Klijenti će vas brže zapamtiti ukoliko ih oslovite imenom (zapamtite njihovo ime)

Činjenica je da ćete ljudi biti više zainteresovani  i prijatno iznenadjeni ukoliko čuju svoje ime prilikom obraćanja njima.

4.Kada klijentu priredite prijatno iznenadjenje

Iskustava koja se najviše prepričavaju su ona koja su nastala neočekivano – kao prijatno iznenadjenje. Npr. kada date nekom od klijenata besplatnu uslugu – da bi im ulepšali dan.

5. Mali gestovi pažnje nisu skupi a znače puno

Istraživanja su pokazala da imati zadovoljnog klijenta ima više veze sa vašim ponašanjem i odnosom koji ste izgradili a klijentom nego sa vašom cenom usluga. Npr. vlasnik restorana čiji zaposleni imaju zadatak da ostave poklon kartice svojim gostima. Na taj način grade brend koji se pamti, baziran na povremenim lepim gestovima prema svojim klijentima.

6. Klijenti će se zadršati na vašim Loyality programima ako ih napravite

Klijenti će se bar duplo duže zadržati koristeći vaše usluge ukoliko imate Loyality program

7. Klijenti vole brend priče (storytelling), i prodaja na taj način je efektivnija

Storytelling (brendiranje kroz pričanje priče) se pokazao kao odličan način. Priče imaju tu mogućnost da nas “transportuju” u neki drugi svet dozvoljavaju’i brendovima da ostave moćnu poruku koja se dugo pamti.

8. Ukoliko se dvoumite da li da napravite neku inovaciju u vašoj ponudi, vaši klijenti su odličan resurs za to

Na institutu nauka o menadžmentu napravljena je studija koja je ispitivala vezu izmedju najboljih klijenata (superstar clients) i inovacija u kompaniji. U studiji 1 193 komercijalno uspešne inovacije u 9 industrija. Ispostavilo se da 60% uspešnih inovacija nastalo od najboljih klijenata.

9. Prodavanje vremena umesto novca pomaže vašim klijetima da vide vrednost vašeg rada

Postoji razlog zašto uspešne kompanije u svojim reklamama često koriste moto koji ima veze sa vremenom npr. (having a good time). Istraživanje sa Stanforda daje neverovatne rezultate. Klijenti su naklonjeniji brendovima koji u svojim promocijama/reklamama imaju slogane kao što su: “dobro provedeno vreme”

10. Kada spomenete novac, to dovodi do toga da vaši klijenti postanu više okrenuti ka sebi

Kada se ljudima spomene novac, oni postaju više okrenuti ka sebi, i manje raspoloženi da pomognu drugima. Ova rekcija može biti značajna kompanijama koje prodaju luksuzne proizvode.


0/5 (0 Reviews)
Maja Milosevic

Maja Milosevic

Leave a Replay

Najnoviji postovi

Besplatna revizija vašeg web sajta

Pratite nas

Scroll to Top