Šta će mi održavanje?
Moj web sajt samo stoji na internetu.

Vaš sajt ne može da stoji na internetu i da se brine sam o sebi. Posledice neodržavanja web sajta će biti vidljive posle nekog vremena.
Najčešći problemi koji se javljaju su:


• narušavanje sigurnosti web sajta a samim tim i
• servera na kom se sajt nalazi i
• usporavanje web sajta.

To zatim utiče na vidljivost vašeg web sajta na web pretraživačima, i vaš SEO prestaje da postoji.

Mi vam nudimo održavanje web sajta u okviru paketa koji ste izabrali i redovne mesečne izveštaje u kojima možete da uporedite prethodne i sadašnje performanse web sajta. 

Održavanje web sajta se razlikuje od sajta do sajta, i ne znači da su vam sve ponudjene opcije potrebne. Ukoliko smo vam mi radili web sajt, to znači da ćete dobiti preporuku koji od paketa je optimalan za vaš web sajt. Ukoliko vam je potrebno samo održavanje, kontaktirajte nas da vam izradimo optimalan plan održavanja u skladu sa potrebama vašeg web sajta. Performanse vašeg web sajta su merljive.

Održavanje web sajta je merljivo.

Održavanje-web-sajta-pre-i-posle

Osnovno održavanje web sajta

Osnovno održavanje web sajta obuhvata redovno updejtovanje vaše teme, dodataka, i WordPress-a.  Napredni paketi uključuju detaljne mesečne izveštaje na kojima možete pratiti napredak vašeg web sajta.

Postoji razlog zašto je sigurnost web sajta stavljena kao prva stavka za održavanje web sajta. Kada je sigurnost sajta ugrožena,  to direktno povlači sa sobom:

 • usporavanje web sajta
 • Google rank vam pada
 • smanjenje posetilaca na web sajtu
 • pad web sajta

Više o sigurnosti web sajta možete videti ovde.

Sigurnost web sajta

Brzina web sajta

Na koji način najčešće tražimo informacije na internetu? Prvi način je da ukucamo u Google pretraživač željenu reč, i otvaramo linkove koji su nam izašli u rezultatima pretrage.

Da li ste obratili pažnju koliko vremena ćete čekati da se neki sajt otvori? Sekund, 5 sekundi, više od 5 sekundi? 

Mnoge firme imaju problem sa koverzijama na njihovom sajtu, ili sa slabim rangiranjem na Googlu zbog sporog web sajta. Od ključne je važnosti da vaš web sajt privlači pažnju posetilaca odmah. Što se duže vaš web sajt učitava , veća je mogućnost da će posetioci napustiti vašu stranu. To je jedan od razloga zašto se radi ubrzavanje web sajtova. Da bi bili jednako brzi ili brži od konkurentskog web sajta. Brzina web sajta je takodje jedan od bitnih faktora za SEO.

Mesečni izveštaj koji vam šaljemo sadrži ključne podatke vašeg web sajta izvučene iz Google Analitike. U njega je uključen:

 • pregled saobraćaja,
 • najposećenije strane (landing),
 • ključne reči i preporuke,
 • statistiku ukupnih poseta,
 • pojedinačnih poseta,
 • ukupan broj pregledanih stranica.

Google analitika

Ažuriranje i kreiranje sadržaja

Ažuriranje sadržaja se odnosi na unošenje tekstova i sadržaja koji nam vi dostavite, a kreiranje sadržaja se odnosi na “copywriting”, tj. na pisanje tekstova prilagodjenih vašoj SEO i marketinškoj strategiji. Izveštaj uključuje novi sadržaj, reči tačaka, prikaze, SEO ključne reči, društvene akcije. Kreiranje sadržaja može da uključuje i kreiranje grafičkog sadržaja kao što su baneri, infografike, video materijal i sl. koji se planira u marketinškoj kampanji.klijent.

Ovaj izveštaj se izvlači iz Google konzole za pretragu, i sadrži rezultate pretrage koji su vezani za klijentovu SEO strategiju. U njega je uključeno:

 • Search Analytics (klikovi, impresije, CTR rate, pozicija),
 • Search queries (klikovi, impresije, CTR rate, pozicija),
 • Crawl errors (pit, platforma, kategorija, detektovan),
 • mapa sajta (URL, platforma, kategorija, datum detektovanja )

To je jedan od razloga zašto se radi ubrzavanje web sajtova. Da bi bili jednako brzi ili brži od konkurentskog web sajta. Brzina web sajta je bila jedan od bitnih faktora za SEO. To više nije slučaj, ali je brzina otvaranja web sajta i dalje jednako važna.

SEO rangiranje

Maja Milosevic

Postanite naš partner

Svaki brend i projekat su unikatni. Da bi sagradili kvalitetan web projekat potrebna nam je kontinuirana saradnja sa vama. Mi verujemo da najbolji rezultati dolaze iz čvrstog procesa, odlične komunikacije i saradnje sa našim klijentima partnerima. Proces izrade prolazi kroz pun krug, i nakon toga mi nastavljamo da nadgledamo i unapredjujemo digitalne biznise koje kreiramo.
5/5 (1 Review)