Revizija web sajta

Potrebna vam je revizija web sajta?

Da li znate da vam vaš web sajt i generalno ceo digitalni nastup može doneti mnogo više od toga? 

Nove klijente, veću prodaju, brži rast preduzeća. I iznad svega, ono što je najvažnije jeste da je taj rast vašeg biznisa merljiv.

Čemu služi revizija vašeg web sajta?

Imate web sajt koji samo stoji na internetu i ne dovodi vam nove klijente? Ili služi da informiše postojeće klijente i one koji dolaze preko preporuke o vašoj lokaciji? Revizija web sajta i vašeg digitalnog nastupa je prvi korak u nizu koji vam može pomoći da poboljšate vaše poslovanje.

Revizija web sajta analizira vaše:

 • Biznis ciljeve
 • Tehnologiju
 • Dizajn
 • Sadržaj
 • Analitiku

Pronalazimo nedostatke, ističemo prednosti i implementiramo sve šta je potrebno da se poboljša.

 

Od čega se sastoji revizija web sajta?

Revizija vaših biznis ciljeva

Revizija biznis ciljeva vaše firme je ključna stavka. Potrebno je odgovoriti na pitanje šta je cilj vašeg poslovanja.  Da bi razjasnili na šta konkretno mislimo daćemo par primera u daljem tekstu.

Uzmimo za primer da ste vlasnik jedne teretane u Beogradu. Revizijom bismo utvrdili da li je vaš cilj da popunite sve kapacitete te jedne teretane, ili imate plan da otvorite još 5 teretana u sledećih 5 godina na različitim lokacijama u Srbiji.

Sa druge strane vlasnik male pekare u zabačenom delu grada,  za koju iznajmljuje prostor, možda ima cilj da  obezbedi sebi dovoljno redovnih kupaca iz okolnih zgrada, i nema ambiciju da širi svoje poslovanje.

Svaki biznis je unikatan. Kada utvrdimo vaše ciljeve, znaćemo kom tipu tržišta se obraćamo, ko su vaši potencijalni klijenti, na kojim lokacijama ih tražimo. Iznad svega znaćemo šta vaši klijenti žele, koji su im problemi i kakva rešenja vi imate da ponudite za njih.

Potrebno je da vaš web sajt bude izjednačen sa svakim aspektom vaše sveukupne strategije. Mi brinemo o tome da savršeno razumemo sve ciljeve koje vaša kompanija želi da ispuni. Zatim koristimo naše znanje da te ciljeve ispunimo kroz vaš postojeći web sajt, i digitalni biznis.

Tehnička revizija

Koliko dobro vaš web sajt funkcioniše tehnički?  Da li vaš CMS radi dobro? Da li posetioci mogu da pronadju vaš web sajt lako? Da li  se vaš web sajt brzo učitava?

Analiziraćemo kritične performanse kao što je brzina učitavanja, linkovi i URL struktura, i kvalitet vaših back linkova.

Nije dovoljno da vaš web sajt izgleda dobro, ukoliko ne funkcioniše dobro. Pomoći ćemo vam da razumete šta radi. šta ne radi i kako može da se poboljša.

Revizija dizajna

Kada smo dobili potrebne informacije o vašim ciljevima, imamo informacije šta je vašoj ciljanoj publici potrebno.  Na osnovu toga analiziramo kakav web dizajn bi odgovarao vašoj ciljnoj grupi klijenata, i kakve izmene je potrebno napraviti u postojećem.

Pored toga analiziramo vašu dostupnost, brend i vizuelne elemente. Kako se posetioci kreću kroz vaš web sajt je jednako važno kao i kako dolaze do vašeg web sajta. Revizija obuhvata korisničko iskustvo (UX) vašeg sajta sa fokusom na:

 • jednostavnost navigacije
 • mogućnost odgovaranja na pitanja
 • putanje dolaženja do informacija

Takodje vam preporučujemo kako da uvećate vaš brend online.

Revizija sadržaja

Da li slike i tekstualni sadržaj podržavaju ciljeve vaše web strane? 

Analiziraćemo vaše top strane. Proverićemo da li su ključne reči postavljene ispravno u naslovima, i kroz vaše slike ili video materijal.

Predložićemo vam načine da poboljšate vaš sadržaj, tekstovima, dodavanjem “social proof” ili zamenom stock fotografija.

Revizija analitike

Merljivost rasta vašeg biznisa je merljiva. 

Informacije šta radi na vašem web sajtu, a šta ne, pomaže nam da unapredimo Google pretragu i konverziju. Pregledaćemo da li su Google nalozi kao što je Google analitika ili Google tag manager ispravno instalirani i podešeni na vašem sajtu.

Analiza vaše Google analitike omogućava nam da dobijemo informacije o tome:

 • koliko poseta na web sajtu imate i kakvog su kvaliteta
 • koje su strane najposećenije
 • koliko se posetioci zadržavaju na vašem web sajtu
 • odakle dolaze
 • šta ih interesuje

Ove informacije nam omogućavaju da popravimo sve što ne funkcioniše i da unapredimo promociju željenog sadržaja koji vaši posetioci traže. Revizija analitike je jedna od ključnih stvari koja omogućava poboljšanje vašeg web sajta.

Maja Milosevic

Kakve su performanse vašeg web sajta?

Od malih dizajn izmena, do velikih izmena na vašem web sajtu. Revizija web sajta vam omogućava uvid u sve prednosti i nedostatke vašeg web sajta. Srećni posetici postaju lojalni klijenti.
5/5 (1 Review)
Scroll to Top