Zašto vam je potreban SEO?

Zasto-vam-je-potreban-SEO

Postoje 3 glavna razloga zbog kojih vam je potrebna SEO optimizacija:

Poboljšava vašu poziciju u pretraživaču

“Google nije pretraživač, on je sistem upravljanja reputacijom”- Clive Tompson

Na osnovu podataka iz ankete, većina ljudi očekuje da na vrhu liste pretraživača, za traženu ključnu reč ugleda vodeće brendove. Zbog toga je važno sagledati kompletan raspon ključnih reči vezanih za vaš biznis i napraviti plan kako bi dostigli bolju poziciju za traženi izraz koji vam trenutno ne pruža jednu od vodećih pozicija. I pored odredjene konkurencije na pretraživačima uvek postoje slabe tačke koje biste mogli da ciljate kako biste ostvarili dobru poziciju za traženi izraz, a da zadržite i dalje dovoljan broj posetilaca.

Podignite posećenost

Sa vidljivošću vašeg sajta, raste i broj posetilaca. Taj saobraćaj može da potiče od osnovnih izraza ili što je verovatnije od izraza koji su specifični i unikatni za vaš brend. Vi morate dati potencijalnom korisniku razlog da poseti vaš web sajt. Postoje načini kako se to postiže. To utiče na vašu reputaciju na pretraživačima.

Kako vas korisnici doživljavaju

Kada posetioci dodju na vaš sajt, zapitajte se da li su oni vrsta klijenata koji ste želeli da privučete? Da li su vas našli zato što ste optimizovali vaš sajt za pravi izraz? Ima li mnogo mesta na kojima posetioci napuste sajt? Dobra optimizacija, i prave ključne reči će poboljšati interakciju izmedju posetilaca i vašeg brenda.

Glavni razlog zašto vam je potrebna SEO optimizacija je činjenica da svi koriste pretraživače. Mnogo vremena je potrebno posvetiti profilisanju vaših mušterija i odredjivanju sadržaja koji treba kreirati i prezentovati.

0/5 (0 Reviews)