Polovina sekunde za vaš web sajt

Polovina sekunde je prosečno vreme koje je potrebno korisniku Vašeg sajta da formira mišljenje o Vašem biznisu.
digitalna agencija trick web studio

Vaš web sajt je predstavnik Vašeg biznisa na internetu. Ali često se postavlja pitanje da li je dovoljan, i kada je sajt samo jedan od faktora koji će pomoći Vašem potencijalnom klijentu da se opredeli baš za uslugu koju nudi Vaša firma. Hajde da se zaustavimo na sekund i pokušamo da sagledamo ovu situaciju iz pozicije korisnika. Jer smo svi mi korisnici nečijih biznisa. Na koji način ljudi najčešće traže informacije na internetu? Uključe Google pretraživač.

Uzmimo za primer da je Vaš sajt optimizovan na Googlu i da je izašao sa još 5-10 rezultata koji su vaša konkurencija. Korisnik će naravno otvoriti pored Vašeg bar još 5 konkurentskih sajtova, i zadržaće se na onom koji mu zadrži pažnju. Koji su ključni faktori koji če Vašem potencijalnom korisniku privući pažnju duže od polovine 1 sekunde.

-Našao je informaciju koju je tražio.

– Raspored informacija na Vašem sajtu je vrlo pregledan te je korisnik vrlo brzo našao trašenu informaciju.

-Izgled vašeg sajta mu uliva poverenje.

Prilikom izrade novog sajta prvi i najvažniji korak u izradi je dobar raspored informacija na sajtu. Na početnoj/home strani trebale bi da se nalaze najbitnije informacije koje vašeg korisnika interesuju. Svaka informacija treba da kratka, prikazana sa likom koji korisniku omogućava da pročita više o tome. Ukoliko je Vaš potencijalni klijent našao sve što mu je potrebno od informacija, sledeći najčešći korak je da će trašiti preporuke ili komentare o vama na internetu. Jedan od načina nalaženja tih informacija je “nazvati prijatelja i raspitati se”. Drugi najčešći način je pretraga Vašeg biznisa na socijalnim mrežama. Zašto? Zato što tu mogu naći komentare vaših klijenata o vama, što će im pomoći da donesu odluku da li će vas kontaktirati.

0/5 (0 Reviews)
Picture of Maja Milosevic

Maja Milosevic

Leave a Replay

Najnoviji postovi

Besplatna revizija vašeg web sajta

Pratite nas

Scroll to Top