Izbor hostinga je veoma važna stavka. On direktno utiče na sigurnost web sajta i brzinu web sajta. To sa sobom odmah povlači i vašu poziciju na Google pretraživaču. Najbolje je da se dobar hosting izabere pre izrade web sajta. Ali u slučajevima redizajna, moguće je migrirati web sajt na bolji hosting. U sledećem tekstu dato je objašnjenje vrsta web hostinga. 

Vrste web hostinga

Naš definitivni izbor kada su u pitanju sigurnost a i brzina je managed cloud hosting. Mi koristimo Clowdways managed hosting, i izbor clouda koji trenutno koristimo je Digital Ocean. Da bi razumeli razliku, nabrojaćemo 4 vrste hostinga koje možete da izaberete i prokomentarisaćemo kratko svaki izbor:

Shared hosting

Na jednom serveru se nalazi više web sajtova. Ukoliko je JEDAN web sajt hakovan, ceo server je kompromitovan. Haker može da modifikuje ili izbriše sve web sajtove na serveru.

Dedicated hosting

Malo je sigurniji od deljenog hostinga. Vi ste jedini vlasnik servera, ali je potrebno da napravite sigurno hosting okruženje za vaš web sajt.

VPS Hosting

VPS Hosting  U ovoj opciji vi zakupljujete fizički prostor na serveru. Kao i u dedicated opciji, vi ste jedini vlasnik VPS servera. Sve serverske sigurnosne rizike pokrivate sami.

Cloud Hosting

Sa cloud hostingom posedujete deo mreže više konektovanih fizičkih servera umesto 1 servera kao što je to slučaj sa VPS-om. Ovo drastično povećava sigurnost okruženja na kom se nalazi vaš web sajt.

Managed Cloud

Kao što i samo ime kaže. Vaš web sajt se nalazi na Cloud serveru, i pored toga koristite servis koji upravlja cloudom. Taj servis uključuje dodatnu sigurnost, mogućnost upravljanja, i redovne updejtove. Takodje ovakav tip hostinga sadrži više slojeva Firewall sigurnosti. Rezultat je sigurno hosting okruženje, tako da ne morate brinuti o hosting sigurnosti.

5/5 (1 Review)
Scroll to Top